Toimialajohtaja Esa Wrang Business Finland’ista palkittiin Tiedonjyvällä

29.01.2018 - 17:45

Maataloustoimittajat ry palkitsi 29.1. Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa toimialajohtaja Esa Wrang’in Tiedonjyvä 2017 -palkinnolla ansiokkaasta suomalaisten elintarvikkeiden vientityöstä, siitä tiedottamisesta ja myönteisestä suhtautumisesta tiedotusvälineiden tiedonhankintaan. Palkintoon sisältyy Terramedia Oy:n lahjoittama 500 euron stipendi.

Esa Wrang (58) on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien Finpro’ssa (1.1.2018 alkaen Business Finland) vastaten suomalaisten elintarvikkeiden ja juomien viennin edistämisestä. Vuodesta 2014 lähtien vienninedistämistä on tehty Food from Finland -hankkeen nimissä. Ennen Finpro’ta Wrang toimi 20 vuotta elintarviketeollisuuden markkinointi- ja vientitehtävissä.

Ruokavienti Suomesta on kasvanut viime vuosina selvästi, esimerkiksi viime vuonna 15 prosentilla. Food from Finland -hanke on järjestänyt suomalaisille yrityksille 130 vienninedistämistapahtumaa Euroopassa, Aasiassa, Lähi-Idässä ja Etelä-Afrikassa. Toiminnassa mukana olevat 140 yritystä ovat erittäin tyytyväisiä Business Finland’in palveluihin.

Wrang on kannustanut ruokaketjun toimijoita rohkeasti vientimarkkinoille. Hän on omalla, tinkimättömällä työllään osoittanut, että ruokaviennin kasvattaminen on mahdollista, kun asioita tehdään ammattitaidolla ja suurella intohimolla.

Selkeäsanainen Wrang on mielellään kertonut vientitoiminnasta ja sen edistymisestä tiedotusvälineille ja vastannut nopeasti toimittajien haastattelupyyntöihin. Hän on myös korostanut suomalaisen ruoan korkeaa laatua ja turvallisuutta yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Lisätietoja:

Markku Pulkkinen, puheenjohtaja, Maataloustoimittajat ry, puh. 040 966 3417

Maataloustoimittajat ry on maa-, metsä- ja elintarviketalouden toimittajien ja tiedottajien yhdistys, johon kuuluu 250 jäsentä. Yhdistys on vuodesta 1976 alkaen jakanut Tiedonjyvän maatalous-, metsä- tai ruoka-alan ammattilaiselle, joka on toiminnallaan tuonut julkiseen keskusteluun uusia aineksia, osoittanut aktiivisuutta tiedottamalla alansa tapahtumista tai joka on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan.