Maataloustoimittajat ry antaa vuoden 2014 Tiedonjyvä-palkinnon Seija Kurunmäelle

21.01.2015 - 20:00

Seija Kurunmäki on edistänyt aktiivisesti suomalaista ruokakulttuuria toiminnassaan Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön johtajana. ELO-säätiön tavoitteena on, että suomalainen ruokakulttuuri kiinnostaa myös maailmalla. 

ELO-säätiö on nostanut suomalaisen kouluruuan arvostusta muun muassa järjestämällä kouluruokapäivän, kouluruokakilpailuja sekä tuomalla esiin hyviä uutisia kouluruoasta (Good News on School Meals). Villiruokaa (marjat, sienet, yrtit, riista, villikala ja poro) on nostettu esiin lanseeraamalla villiruokalähettiläs, varuskuntien villiruokapäivä ja koulujen villiruokaviikot.

Suomen gastronomisen osaamisen arvostusta on nostettu järjestämällä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija –kilpailuja. Säätiö kannustaa ja tukee suomalaista osallistujaa myös kansainvälisesti arvostettuun Bocuse d’Or –kilpailuun. Ruokakulttuuripalkinnolla nostetaan esiin rohkeita edelläkävijöitä.

Seija Kurunmäki on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja toiminut aiemmin muun muassa elintarviketeollisuudessa ja perustamassaan viestintäyrityksessä.  Hän on aktiivinen verkostoituja ja käyttää sujuvasti sosiaalista mediaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedonjyvä-palkinto annettiin Seija Kurunmäelle (vas.) 21.1.2015 Helsingissä ravintola Lasipalatsissa. Lasisen Tiedonjyvä-palkinnon luovutti Maataloustoimittajien puheenjohtaja Seija Luomanperä.  Osuuspankki palkitsi Kurunmäen 500 euron arvoisella stipendillä. Stipendin luovutti johtaja Panu Kallio. (Kuva: Micke Godtfredsen)

 

Lisätietoja:
Seija Luomanperä, puheenjohtaja,  Maataloustoimittajat ry,  gsm 050 5521 540
Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö, gsm 0400 460 894

Maataloustoimittajat ry on maa-, metsä- ja elintarviketalouden toimittajien ja tiedottajien yhdistys, johon kuuluu noin 270 jäsentä. Yhdistys on vuodesta 1976 jakanut Tiedonjyvän maatalous-, metsä- tai ruoka-alan ammattilaiselle, joka on toiminnallaan tuonut julkiseen keskusteluun uusia aineksia, osoittanut aktiivisuutta tiedottamalla alansa tapahtumista tai joka on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan.