Hallitus 2019

Riitta Saarinen, varajäsen Anna Kujala

Hallituksen jäsenten esittelyt:

Maija Pitkonen, puheenjohtaja

Maataloustoimittajien yhdistys erinomainen paikka verkostoitua ja tutustua alan huippuosaajiin! Olen toiminut aktiivina ensin hallituksessa mm. koulutusvastaavana ja sihteerinä vuodesta 2013 alkaen. Työurallani olen toiminut ProArgia-ryhmässä eri tehtävissä mm. markkinoinnin ja sähköisen viestinnän suunnittelijana. Olen koulutukseltani agrologi (AMK) ja agronomi MMM. Nykyisin asun Tamperella ja toiveenani on, että jatkossa järjestämämme toiminta huomioisi entistä paremmin Uudenmaan ulkopuolella asuvia jäseniämme. Jo muutaman kerran olemme mahdollistaneet etäosallitumisen järjestämiimme koulutuksiin, niistä olemme saaneet hyvää palautetta. Jatketaan näitä kokeiluja ja hyödynnetään sähköisiä kanavia. Ota yhteyttä, jos sinulla on ideoita koulutuksista tai muusta toiminnasta!

Riku-Matti Akkanen

Olen toiminut Maataloustoimittajissa yli kymmenen vuotta. Koen yhdistyksen oivana alan ihmisten verkostoitumispaikkana. Työskentelen Pellervo-Media Oy:n julkaiseman Osuustoiminta-lehden toimituspäällikkönä. OT-lehden aiheet ulottuvat alkutuotannosta jatkojalostukseen ja markkinointiin, minkä vuoksi maa- ja metsätalouden tuntijoiden osaava verkosto on välttämätön lehden toimitustyön näkökulmasta. Olen koulutukseltani filosofian maisteri Turun yliopistosta, pääaineena kulttuurihistoria.

Andrea Bergman

Olen maataloustoimittaja, Master of Culture and Arts ja innokas parvekeviljelijä Espoosta. Työskentelen kymmenettä vuotta toimittajana Landsbygdens Folk -lehdessä, jossa toimin myös taittajana ja kuvittajana. Nykyään hoidan myös SLC:n tiedottajan tehtäviä.

Yläkoulussa voitin traktorinajokilpailun Pohjanmaalla, ja hieman vanhempana IFAJ:n Young Leaders Award -kilpailun joka vei minut Uuden-Seelannin maaseudulle. Maataloustoimittajissa parasta on mielestäni yhteenkuuluvuuden tunne: ymmärrystä siitä miten tärkeiden asioiden parissa työskentelemme. Ulkopuoliselle asia voi olla vaikea selittää ("ai ootko siis joku lomittaja?"  kysyi helsinkiläinen kaverini), mutta muille Mato-jäsenille ei – tähän työhön ei kyllästy, päinvastoin. Nälkä kasvaa syödessä, kotimaista tietysti.

Jag är lantbruksjournalist, Master of Culture of Arts och en ivrig grönsaksodlare, om än bara på min balkong i Esbo. De senaste tio åren har jag jobbat som redaktör på Landsbygdens Folk där jag också gör layout och illustrationer. Nuförtiden sköter jag även informatörsuppgifter inom SLC.

I högstadiet vann jag en traktortävling i Österbotten och som lite äldre vann jag IFAJ:s Young Leaders Award som tog mig ända till Nya Zeelands landsbygd. För mig betyder Maataloustoimittajat samhörighet och en outtalad förståelse för hur viktiga de saker vi skriver om är. För en utomstående kan det vara svårt att förklara den djupare innebörden (många vet knappt att det finns lantbruksjournalister), men Mato-medlemmarna vet att det här är ett jobb man inte tröttnar på, tvärtom. Ju mera man lär sig desto större växer sig aptiten, både för kunskap och för inhemsk mat.

Leena Nieminen