Tiedonjyvä 2013 sikafarmari Martin Ylikännölle

27.01.2014 - 21:15

Maataloustoimittajat ry antaa vuoden 2013 Tiedonjyvä-palkinnon sikafarmarille ja Sikayrittäjien puheenjohtajalle Martin Ylikännölle.

Martin Ylikännö on tuonut julkisuudessa vahvasti esille suomalaisen maanviljelijän ja erityisesti sianlihantuottajan työtä ja osallistunut monipuolisesti alalla käytävään keskusteluun. Ylikännö on tuttu näky erilaisissa television ajankohtaisohjelmissa, oli sitten kyse karppaamisesta ja lihansyönnistä tai eläinten hyvinvoinnista ja eläinsuojelijoiden videotempauksista. Ohjelmissa hän on asiantuntevasti, tinkimättömästi, ja suorasanaisesti puolustanut ruuan tuottajaa ja tuonut keskusteluihin oikeaa tietoa erityisesti liha-alasta.

Ylikännö on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden työhön ja antanut lukuisia haastatteluja. Kun hänen sikalassaan syttyi tulipalo, hän ei pyrkinyt tuolloinkaan julkisuudelta piiloon, vaan kutsui palopaikalle tiedotusvälineitä, ettei kenenkään muun sikalanomistajan tarvitsisi kokea samaa.

Ylikännö on myös aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. Hänellä on lähes 600 keskustelevaa Facebook-kontaktia ja yli sata Twitter-seuraajaa, joita hän informoi sikatuotantoon liittyvillä twiiteillään.

Palkinto luovutettiin Martin Ylikännölle 27.1.2014 Helsingissä. Lasisen Tiedonjyvä-palkinnon lisäksi OP-Pohjola luovuttaa Ylikännölle 500 euron stipendin.

Tiedonjyvä on Maataloustoimittajat ry:n tunnustus maatalous-, metsä- tai ruoka-alan ammattilaiselle, joka on toiminnallaan tuonut julkiseen keskusteluun uusia aineksia, osoittanut aktiivisuutta tiedottamalla alansa tapahtumista tai joka on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan. Tiedonjyvää on jaettu vuosittain vuodesta 1976 alkaen.

Lisätietoa Tiedonjyvästä ja palkitut: http://www.maataloustoimittajat.fi/yhdistys/tiedonjyva-matojen-tiedonval...