Tervetuloa Ruokatiedon ja Luonnonvarakeskuksen toimittajaretkelle 15.8.2018 Kanta-Hämeeseen

06.06.2018 - 21:45

SUUNTIA SUOMEN TULEVAISUUDEN RUOKATUOTANNOLLE

Toimittajaretkellä kurkotamme suomalaisen ruuan tulevaisuuteen – mitä uutta on vireillä, miten ruokaa maassamme jatkossa tuotetaan, minkälainen on kotimainen tarjooma tulevina vuosina.  
 
Pääsemme vierailemaan Hyvää Suomesta -ruokatuotannon lähteillä hyönteistilalla ja pienjuustolassa sekä nauttimaan lounaan maineikkaassa lähiruokaravintola Vispilässä. Iltapäivällä kuulemme Luken tutkijoiden tietoiskuja, millaista on ruokatuotanto 20 vuoden kuluttua. Lopuksi siirrymme Elonkierto-puistoon, jossa selviää, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön.
 
 8.00 Bussi lähtee Helsingistä Kiasman pysäkiltä
 
09.30 Vierailu Siikosen hyönteistilalla, Tammelan Riihivalkama 

Sikalasta sirkkafarmiksi – Jouko ja Kirsi Siikonen; https://yle.fi/uutiset/3-9934024 Hyönteiskasvatuksen teknologiaa ja tulevaisuutta; Jonas Aaltio, CMO, EntoCube Oy, www.entocube.com
 
10.45 Arctic Milk Oy - pienjuustola rohkeasti kasvun tiellä - toimitusjohtaja Juha Lundström, www.arcticmilk.fi
 
12.00 Lähiruokalounas, Ravintola Vispilä, Forssa, www.vispila.fi
 
13.15 Seminaari ”Tulevaisuuden ruoka - Mitä syömme 2038?”, Luke, Tietotalo, Jokioinen

Johdanto: tulevaisuuden ruoantuotantojärjestelmät – johtava tutkija Pasi Rikkonen Datalla maustettu ruoka – erikoistutkija Liisa Pesonen  
Geenieditointi – tutkimusprofessori Johanna Vilkki 
Sata syytä tietää mistä ruoka tulee – tutkimusprofessori Sirpa Kurppa
 
14.15 Kahvi (jonka jälkeen seminaari Tietotalossa jatkuu ja toimittajat siirtyvät Elonkiertoon)   14.45. Vierailu Elonkierto-puistossa; www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/vierailukohteet/elonkierto2/
Maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierto – tutkimusassistentti Katriina Rautala  Ruokakasvatusta maaseudulla aidossa ympäristössä – tutkija Pia Smeds Erikoiskasvit – erikoistutkija Marjo Keskitalo 
Mitä Luke tutkii? Elonkierron uusi demonstraatiokohde tuo monipuolisesti esille maaseudun eri ulottuvuuksia – tutkimusprofessori Marketta Rinne, erikoistutkija Riikka Keskinen  
 
16.15 Bussi lähtee Helsinkiin, perillä Kiasman pysäkillä n. klo 18
 
Toimittajilla on myös mahdollisuus osallistua iltaohjelmaan Elonkierrossa, jossa järjestetään suurelle yleisölle avoin tapahtuma klo 18.00 alkaen www.elonkierto.fi/tapahtumat Tällöin kuljetus kotiin omalla kyydillä.
 
Ilmoittautumiset retkelle oheisen linkin https://bit.ly/2J3yXSV kautta pe 15.6. mennessä.  Paikkoja 35 nopeimmalle.  
 
Lisätietoja toimittajaretkestä Eeva Heikkilä puh. 050 466 9368, eeva.heikkila@ruokatieto.fi ja Luken osuudesta Titta Tapiola 050-453 5069, titta.tapiola@luke.fi