• Kutsu: MTK lihavaliokunnan järjestämä lihaseminaari 1.11.2017 klo 9.00-16.30

    Tervetuloa MTK lihavaliokunnan järjestämään lihaseminaariin 1.11.2017 klo 9.00-16.30

    Aiheina mm:

    • Lihatilojen kannattavuus on edelleen surkea, löydämmekö lääkkeitä parempaan?
    • Lihaketjussa on rahaa, mutta tuottajalle jää vain muruset. Voiko tätä korjata?
    • Maailman parhaan lihan vientiä pitää lisätä nopeasti

    Seminaarin juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

    Ohjelma

    9.00   Aamukahvi
    9.30   Seminaarin avaus, puheenjohtaja Mauno Ylinen, MTK:n lihavaliokunta
    9.45   Lihatilojen taloudellinen tilanne, toimitusjohtaja Osmo Autio, Atiomat Oy
    10.30 Kehittyvien lihatilojen rahoitus, johtaja Timo Kalliomäki, Nordea
    11.00 Arvon jakaantuminen lihaketjussa, tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luke
    11.30 Keskustelu
    12.00 Lounas
    13.00 Lihaketjun arvon jakaantuminen ja viennin kehittäminen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
    Ministerin kysymyssauna
    14.00 Suomalaisten tilojen kilpailukyky Itämeren alueella, erikoistutkija Csaba Jansik, Luke
    14.25 Suomalaisen lihaketjun kilpailukyky, tutkimuspäällikkö Antti-Jussi Tahvanainen, Etla
    14.50 Keskustelu kilpailukyvystä
    15.00 Turvallista lihaa Suomesta maailmalle, johtaja Thimjos Ninios, Evira
    15.20 Kuinka lihamarkkinoita avataan, johtaja Esa Wrang, Finpro
    15.45 Keskustelu viennistä
    16.00 Yhteenveto ja toimenpiteet, puheenjohtaja Juha Marttila, MTK
    16.30 Seminaari päättyy

    Seminaari järjestetään Hotelli Presidentissä, os. Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki.

    Ilmoittaudu viimeistään pe 20.10.2017 tästä linkistä:
    https://www.lyyti.in/lihaseminaari

    Lisätietoja: kotieläinasiamies Jukka Rantala, MTK, jukka.rantala@mtk.fi, 040 715 8710

    Lämpimästi tervetuloa!

    Mauno Ylinen
    Lihavaliokunnan puheenjohtaja,
    MTK:n johtokunnan 2. puheenjohtaja

  • Kutsu: Tervetuloa Seinäjoelle kuulemaan elintarvikelogistiikan kuulumisia 19.-20.9.2017

    Tervetuloa Seinäjoelle kuulemaan elintarvikelogistiikan kuulumisia! Postin järjestämän vierailun aikana pääsemme tutustumaan Atrian uuteen robotisoituun teurastamoon sekä kuulemaan lihakauppa.fi:n startista. Käymme Laidun Herefordin karjatilalla, Postin lämpötilasäädellyssä terminaalissa ja varastossa sekä Kyrö Distillery Companyn tislaamossa.

    Matkan ajankohta on 19.-20.9. (mikäli et ehdi yöpyä, niin on myös mahdollisuus palata jo samana iltana). Mukaan mahtuu 10 toimittajaa. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä osoitteeseen tero.pajukallio@diaidea.fi.
    Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, miksi juuri sinut pitäisi valita matkalle mukaan. Ilmoita samalla jäätkö yöksi vai palaatko saman iltana sekä mahdolliset ruokarajoitteet. Posti hoitaa ystävällisesti kaikki matka- ja majoituskustannukset.

    Lisätietoja: Anniina Kajasviita (anniina.kajasviita@posti.com, puh. 050 591 8312), Postin Viestintä

    Aikataulu ja vierailukohteet 19.9.2017

    07:04              Juna (InterCity21 Ouluun) lähtee Helsingin rautatieasemalta kohti Seinäjokea.
                           Meille on varattu neuvottelukabinetti, jossa tarjolla aamupala.
                           Matkan aikana saat tietoa Postin elintarvikelogistiikasta, strategisesta kasvusta, markkinasta ja toimintatavoista.
                           Isäntinä Postilta Jani Lindström ja Jaakko Kaidesoja.

    10:16              Saapuminen Seinäjoelle, siirrymme omaan pikkubussiin ja jatkamme matkaa Atrian tehtaalle Nurmoon.

    10:30 – 13      Tutustuminen Atrian ja lihakauppa.fi toimintaan. Pääsemme myös tutustumaan uuteen robotisoituun teurastamoon.
                           Valitettavasti teurastamolla ei voi ottaa kuvia.   

    13                  Lounas Atrian henkilöstöravintolassa, Atrian isännät mukana (nimet varmistuvat myöhemmin).

    14 - 17          Siirtyminen bussiin ja tutustuminen Laidun Herefordin karjatilaan Teuvalla.
                          Jussi ja Paula Harju kertovat pientilallisen arjesta sekä verkkokaupan merkityksestä yrittäjän liiketoimintaan.
                          OMAT KUMISAAPPAAT MUKAAN. Kahvit tilalla, Jussi lupasi grillata myös maistiaiset.

    18                  Paluu Seinäjoelle, tutustuminen Postin elintarviketerminaaliin ja varastoon. Isäntänä Tuomo Rannila.

    19                  Hotellille, majoitus ja siirtyminen illalliselle http://www.hotelalma.fi/.

    20                  Illallinen Hotelli Almassa.

    20:53             Viimeinen juna lähtee kohti Helsinkiä niille, jotka eivät jää yöksi Seinäjoelle.

     

    Aikataulu ja vierailukohteet 20.9.2017

                          Aamiainen hotellilla

    8:30               Bussi lähtee hotellilta, matka jatkuu Isokyröön missä tutustuminen Kyrö Distillery Companyyn.

    Isäntinä Tony Sivula ja Miko Heinilä. Saamme kuulla yrityksen tarinan, kierrämme tislaamon tuotantotiloissa ja saamme myös maistiaiset. Paluu bussilla Seinäjoelle.

    11:53 – 14:35  Paluu junalla Helsinkiin

    Olet sydämellisesti tervetullut!

Sivut